Yağ Enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu son on yılın en popüler operasyonlarının başında yer almaktadır. Yüz ve vücuttaki hacim eksiklikleri için aslında en doğal ve kalıcı dolgu yöntemi yağ enjeksiyonudur. Unutmamak gerek ki, en güzel dolgu, vücudumuzdan alınabilen kendi yağ hücrelerimizdir. Yağ hücrelerimizin bir bölgeden alınıp başka bir yere “nakil edilmesi” prensibine dayanan bu uygulamada yağ dokusu genelde bel, karın veya bacak içi bölgelerinden yüz, meme veya popoya transfer edilir.

Yağ Grefti Nerelere Uygulanabilir?

Yağ enjeksiyonu genel olarak yüz, meme ve popoya yapılabilir. Vücudun diğer bölgelerinde asimetriler veya deformasyonlar için de yağ enjeksiyonundan faydalanabilir.

Yüz Estetiği: Yüz estetiğinde hacim eksikliği genel olarak göz altı, yanaklar, nazolabial oluklar, Marionette çizgileri, şakak bölgesi, kaş altı, alın, üst göz kapağı ve dudaklarda görülür. Tüm bu bölgelere yağ enjeksiyonu yapmak mümkündür.

Meme Büyütme: Meme estetiği için yağ enjeksiyonu yapılabilir. Ancak her hasta yağ transferi ile meme büyütme için uygun bir aday değildir. Hafif veya orta hacimde, nispeten düzgün bir anatomiye sahip memeleriniz varsa, 1-2 seans yağ enjeksiyonu ile silikonsuz ve izsiz bir şekilde memelerinizi büyütmek mümkün. Yeter ki yeterince yağ dokunuz olsun!

Popo Büyütme ve Kaldırma (Brezilya Poposu): Popo estetiği için başvuran hastaların çoğunda bel bölgesinde fazla yağlanma mevcuttur. Bu hastalarda doğru bir planlamayla belden alınan yağlar poponun üst ve yanlarına transfer edildiğinde (brazilian butt lift, BBL), ince bir bel ve şekilli bir popo oluşturmak mümkündür. Böylece, aynı operasyonda hem bel yağlarından kurtulur hem de güzel bir bel popo geçişiyle daha kalkık ve şekilli bir popoya sahip olabilirsiniz.

 

Yağ Erir Mi?

Transfer edilen yağ dokusunun kalıcılığı, yani operasyonun başarı oranı, tamamen cerrahi titizliğe ve ameliyat sonrası bakıma bağlıdır. Sonuçta bu operasyonda canlı yağ hücreleri bir bölgeden alınarak başka bir bölgeye nakil edilir. Bu transfer sırasında, hangi oranda yağ hücresi kaybedilirse (ölürse), eş oranda yağ dokusunda erime meydana gelir.

Yağ transferinde başarılı bir sonuç için operasyon öncesi ve özellikle ameliyat sonrası ilk 1-2 haftalık süreçte hiç sigara içilmemelidir. Transferin yapıldığı bölgeler mümkün oldukça hareketsiz kalmalı ve üzerine basınç uygulanmamalıdır. Ameliyat sırasında, yağlar titizlikle toplanıp kibarca nakledilmelidir. Tüm bunlara rağmen, genel uygulamada transfer edilen yağların en fazla %70-80 tutar ve kalan %20-30’luk kısım 6 ay içinde vücut tarafından atılır. Ancak unutmamak lazım ki, vücutta tutulan kısım artık kalıcıdır. Yağ transferi geçici bir operasyon değildir!

Kök Hücre (Stem Cell)

Vücudumuzdaki en geniş kök hücre rezervi aslında yağ dokusudur! Bu sebeple, yağ enjeksiyonu ameliyatından 4-8 hafta sonra, yağ transferinin yapıldığı bölgenin dokularında (deri rengi, kalitesinde) kök hücrelerin transferine bağlı bir iyileşme görülecektir.

 

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Yağ transferi için yağ dokusu genelde bacak içi, karın bölgesi veya bel bölgesinden, 1-3 delikten  liposuction yöntemiyle alınır. Dikkatle hazırlanan bu doku, küçük iğne deliklerinden, yine çok ince kanüllerle, nakil yapılacağı bölgeye transfer edilir. Bu nedenle, yağ enjeksiyonu tamamen izsiz bir operasyon sayılabilir.

 

Yağ Enjeksiyonu Sonrası İyileşme Süreci

Yağ enjeksiyonu, transfer miktarına göre yarım saatten 2 saate kadar sürebilir. Transfer edilen yağ dokusu miktarıyla doğru orantılı bir ödem oluşması beklenebilir. Yağ transferi operasyonuna bağlı gelişen ödem, 2-3 gün içinde maksimum düzeye ulaştıktan sonra azalarak 1-2 hafta içinde kaybolur.

 

Yağ Enjeksiyonu Fiyatları

Yağ enjeksiyonu ameliyatlarının ücretleri, genelde yapılacak yağ transferinin miktarı, bölgeye yağ transferinin yapılacağı bölgeye, ameliyatın süresi, ameliyatın zorluk derecesi ve ameliyatın yapılacağı hastaneye göre değişiklik gösterir. Doğru bir ücret bilgisi için mutlaka muayene olmanız gerekir.